понеделник, 1 януари 2024 г.

Годишна прогноза за България и света с Таро подредба

Вероятно малцина знаят, че освен с Астрология се занимавам и с Таро, никога не съм го афиширала. Интересът ми към системата Таро се зароди още през 1995 година, когато в България все още трудно се намираха и колоди с карти, и специализирана литература по тази тема.

Към мунднната астрологична прогноза за 2024 година, публикувана в блога ми, реших да добавя прогноза с помощта на картите Таро. За целта е използвана една от любимите ми колоди – Таро на Нефертари.

Първите три изтеглени карти показват какво ще е глобалното положение в света през 2024 година. Паднаха се следните три аркана – Паж пентакли, Шестица жезли и Асо жезли. И това е моето тълкуване:

В света назрява нова икономическа и финансова ситуация, в резултат на което ще се изостри конкурентната борба както на местните пазари, така и между отделни държави играчи на световната сцена. Предстои да видим какво ще е новото разпределение на водещи икономически сили в световен мащаб. В момента текат процеси на преразпределяне на икономическо влияние и през 2024 година те ще се изострят. Някои държави ще водят много офанзивна политика за постигане на икономическо надмощие.

Какво ще е положението за България:

Във финансов план (аркан Кулата) ситуацията няма да се подобри съществено, отчетливо върви тенденция към влошаване и нестабилност. Неблагоприятни указания за финансовите структури и бизнеса. Годината носи рискове от гледна точка на инвестиции и нови бизнес начинания. Непредвиден развой на финансовите пазари, икономическата криза се задълбочава. Внимавайте с рискови кредити. На е особено удачен момент за преминаване към еврото. Може да се очаква задълбочаване на икономическото и социално неравенство в страната.

В политическия живот и управлението на държавата (аркан Рицар мечове) могат да се очакват повече дебати, скандали, остри критики и противопоставяне в парламента. Управляващите ще са безусловно убедени в правилността на своите решения и действия. Повече ще са загрижени да подкрепят външни каузи и стратегически цели, свързани с изострена политическа и военна обстановка.

Какви положителни промени могат да се очакват (аркан Колесницата) – активно развитие на международния туризъм, логистиката и транспорта. Повече българи ще пътуват зад граница. Могат да бъдат сключени важни спогодби, засягащи режима на пътуване, митническата политика или свързани с международни външнотърговски сделки, внос-износ. Активна международна търговия и увеличаване на търговския оборот в сферата на транспорта и превозваческата дейност.

Какво е глобалното послание за света през 2024 година?

Тук се падна карта от Малките аркани – Осмица пентакли. Тя поставя акцент върху материалните ресурси и тяхното разумно стопанисване и управление. Ключови думи са съзидателност, търпение и постоянство. Изграждане и развитие на нови умения и компетенции на трудовия пазар, особено имайки предвид навлизането на ИИ и все по-широка автоматизация на процесите в производството. Грижа за обикновения човек от работническата класа, вземане на мерки за подкрепа на малкия бизнес и за борба с безработицата. Политики, насочени към стимулиране и усъвършенстване на агро бизнеса и селското стопанство, на екологичното производство. Глобално в икономически план може да се очаква продължаващ тренд на стагнация.

Послание за България през 2024 година – Рицар пентакли.

Тази карта като препоръка поставя акцент върху благосъстоянието на нацията, финансовата стабилност и вземане на разумни решения. Сключване на изгодни споразумения. Поощряване на предприемаческата инициатива на населението в активна трудоспособна възраст. Развитие на местния бизнес и мерки за стимулиране на икономическата активност и мобилност на населението, особено сред по-млади хора. Това са препоръчителни мерки, насочени към изглаждане и смекчаване на негативните тенденции.

Така изглеждат по-важните тенденции в глобална перспектива и на локално ниво през 2024 година. Нека тази година да е по-успешна за всички и да донесе нови възможности.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Астролозите по Уран ли са, или са паднали от Луната?

В съвременната астрология има популярно схващане, че астрологията като наука (макар че от научните среди е обявена за лъженаука, но това е о...