събота, 17 юни 2023 г.

Мунданен анализ: Новолуние в 27ия градус на Близнаци на 18 юни

На 18 юни около 07:57 местно време е точният съвпад на светилата в 27 градуса Близнаци в проекция върху еклиптиката. Това е една от по-важните лунации през годината, тъй като тя се случва непосредствено преди лятното слънцестоене – сезонната ингресия на Слънцето в Рак. В голяма степен това новолуние задава фон за следващото тримесечие.

Ще разгледам какви са по-интересните акценти в картата на предстоящото новолуние. Асцендентът на лунацията попада в 19 гр. и 07 мин. Рак, в границите на Юпитер, който освен това го управлява и по екзалтация. Юпитер се намира в едно от най-силните места в картата заедно с Възходящия лунен възел, което донякъде компенсира някои слабости. Венера е часови управител на картата. Светилата са разположени в един от слабите домове, при което Луната се намира в знак, където според древните също е отслабена – в 12ти знак от своя домицил. Диспозиторът на светилата Меркурий се намира в собствен знак, но е под доминиращ квадрат на Сатурн, който преминава от стационарна в ретроградна фаза. Това говори като цяло за забавящи процеси в сферата на търговските сделки и споразумения. Не са особено благоприятни указанията и в сферата на международните отношения, външнотърговските връзки и спогодби, както и относно дългоочакваната съдебна реформа.

Очаква се да бъде приет държавният бюджет от новото правителство. Възможно е да има предложения малко да се отпусне кесията по някои разходни пера от бюджета. В Парламента вече е прието увеличение на минималната пенсия.

Нептун, който се намира много близо до Медиум Цели в картата и е в квадратура с новолунието, говори за редица неясноти, хаотични тенденции и липса на прозрачност в управляващата власт. Светилата попадат в границите на Сатурн, който сменя фаза и се обръща в ретрограден ход. Това говори за слаба подкрепа от стратегически международни партньори, а в сферата на външнотърговската дейност може да се регистрира намален стокооборот или да бъдат наложени някакви ограничения, с които държавата да е длъжна да се съобрази по силата на международни споразумения. В медиите ще сме свидетели на полемики, свързани с разобличаване и повдигане на обвинения, зад които стоят скрити мотиви и машинации, разчистване на сметки. Този лунен месец също дава указания за активно задкулисие. Повече информация може да се извлече от картата на сезонната ингресия, която от гледна точка на мунданната астрология описва тенденциите и процесите през следващото тримесечие. Картата на предстоящото новолуние дава индикации за по-инертен месец.

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Астролозите по Уран ли са, или са паднали от Луната?

В съвременната астрология има популярно схващане, че астрологията като наука (макар че от научните среди е обявена за лъженаука, но това е о...